fredag 19 februari 2010

gos o rumphopp

prinsen har alltid tyckt om att gosa, mysa, kela. men nu har han nog kommit in i en mysmysperiod. varje kväll kommer han numera med sin gosefilt, nappen och uppsträckta händer och vill bara sitta i soffan och myyyyysa. pussar delar han ut till höger och vänster, börjar få till den där smackpussmunnen riktigt bra nu från att mest ha erbjudit puss med öppen mun :)

sicken tur att han kom till just oss, vi som äääälskar att gosa. ebban däremot är inte så intresserad av det utan vill mest bara utforska världen stående eller också hoppandes på rumpan. det verkar som att även hon bojkottar hela proceduren med krypning....kan det vara genetiskt betingat :)

torsdag 11 februari 2010

uppmaning till er alla...

man kan tycka att jag tigger, men tanken är ju mer än god. det värmer mig att många klickat in på sidan och tagit sig en titt. men det skulle värma mycket mer om ni alla faktiskt tog ett extra klick på hjärtat. glöm inte vart pengarna faktiskt går, till våra barn som behöver hjälpen mer än väl. vi hade turen att calle inte hade något hjärtfel när han kom till oss, men så många familjer jag har träffat som varit tvungna att gå igenom en eller flera operationer. med den vånda och oro som det innebär. det har gått bra i de flesta fall och kidsen blir helt återställda, men ibland händer det ofattbara. den största gåvan av allt tas bort från oss.

så tänk en extra tanke...30kr är ju ingenting för den enskilde men ack vad det kan hjälpa i slutändan.
klicka på hjärtat och skicka sms....rädda liv.

onsdag 10 februari 2010

skänk med hjärtat

februari är alla hjärtebarns månad. varje år föds 1000 barn med hjärtfel i sverige och i år är målet att samla in 10 miljoner kronor till gertrud - ett videonätverk som ska sammanlänka alla barnhjärtmottagningar i landet så alla barn kan få en mer tillgänglig och jämlik vård oavsett var du bor i sverige. är inte det fantastiskt. tekniken för oss framåt så fler liv kan räddas.
därför väljer jag att använda denna bloggteknik och uppmana er som besöker vardagspussel att skänka en slant med hjärtat. 30kr har vi alla råd med. väljer vi att sms:a varje dag så blir det ännu bättre. calle och ebba skänker varannan dag februari ut.

tusen tack för din gåva!

tisdag 9 februari 2010

tips...

eftersom ebban har lyckats med konsten att äta sönder min mobil så är det dags för en ny. det är ju ett tag sen så det är kanske på tiden. funderar på en iphone.....men tips mottages tacksamt. är lite vilsen i hightec-djungeln...

virus i omlopp

idag bjuds det på lite ögoninflammation, lite feber och lite hosta på toppen. den som är sugen på det är varmt välkommen till oss. trots alla åkommor så verkar de inte vara direkt påverkade. ebban står för ögoninflammationen och calle för det övriga.... antar att det är lite virus i omlopp.

fredag 5 februari 2010

nätverket på webben...

sent i höstas startade vi upp ett nätverk kring calle med karlstadsmodellen som stöd för calles utveckling. ett nätverk där syftet är att viktiga vuxna i calles liv ska få ta del av hans vardag, träning, utmaningar och framsteg. ett ultimat sätt att kommunicera och göra allt arbete kring prinsen så effektivt och optimalt som möjligt. vi är evigt tacksamma över att vi fick denna möjlighet och tackar bästa christina på hörselhabiliteringen för det. hon som handleder vårt nätverk och sprudlar av engagemang och glädje kring calle.

för att göra nätverket än mer effektivt och även delge andra vad vi faktiskt gör och hur det är uppbyggt så snickrade jag ihop en egen sida bara för calles nätverk. jag kommer länka dit från vardagspussel och den som önskar är varmt välkommen att ta sig en titt när andan faller på :). namnet på sidan var en självklarhet... http://www.prinsencalle.se/

badpanik

...det är precis vad prinsen har... bad och duschpanik. fram till i höstas så var allt frid och fröjd, kanske inte var så förtjust i vatten på huvudet, men annars älskade han att sitta i badkaret och skvätta vatten. blev ofta ledsen när han skulle upp ur i vattnet. det har vänt kan man lugnt påstå och vi har ingen aning om varför, inget har hänt som skulle göra honom så rädd.

idag är han helt panikslagen så fort man närmar sig en dusch eller ett badkar. det blir en ond cirkel, för tvätta sig måste man ju och då blir det tyvärr mer hålla fast metoden, vilket såklart gör hela proceduren sju resor värre. tro mig, vi tvättar bara håret när vi absolut måste, men ibland är det ju precis det där "måstet" som ska ske.

nu har ju vår finfina barnvakt klivit in i vårt liv. komiskt nog jobbar hon även på en baby-barnsimhall som drivs i hennes mor regi. så nu ska vi försöka åka dit på fredagar och ha lite badterapi. vi har varit där en gång med kläder på. calle satt med ansiktet mot mitt bröst nästan hela tiden och till en början skakade han i hela kroppen trots att vi bara satt på en bänk och tittade. idag träffar vi damen som har över 20 års erfarenhet av bad med barn, hon har träffat ett gäng rädda ungar så vi får se vart det bär.... sist kunde han ju iaf kasta ankan i vattnet och skratta åt det, alltid något. så jag hoppas vi får bukt med det, det får väl ta den tiden som krävs...för prinsens egen skull. vore ju trist och inte våga vara i vattnet, det som är så härligt och som han en gång älskade.

ebban och jag börjar på miniplask om några veckor... inte minst i förebyggande syfte :) hon älskar iaf sin badbalja :)

wish us luck...

onsdag 3 februari 2010

coolt

idag kom ebbans första tecken. inte helt oväntat blev det lampa. med tanke på att calle säger det ca 500 gånger om dagen så kändes det inte som en större överraskning. men visst är det häftigt att den lilla lilla tjejen redan börjar använda sina händer för ett språk. minst sagt coolt.