fredag 5 februari 2010

badpanik

...det är precis vad prinsen har... bad och duschpanik. fram till i höstas så var allt frid och fröjd, kanske inte var så förtjust i vatten på huvudet, men annars älskade han att sitta i badkaret och skvätta vatten. blev ofta ledsen när han skulle upp ur i vattnet. det har vänt kan man lugnt påstå och vi har ingen aning om varför, inget har hänt som skulle göra honom så rädd.

idag är han helt panikslagen så fort man närmar sig en dusch eller ett badkar. det blir en ond cirkel, för tvätta sig måste man ju och då blir det tyvärr mer hålla fast metoden, vilket såklart gör hela proceduren sju resor värre. tro mig, vi tvättar bara håret när vi absolut måste, men ibland är det ju precis det där "måstet" som ska ske.

nu har ju vår finfina barnvakt klivit in i vårt liv. komiskt nog jobbar hon även på en baby-barnsimhall som drivs i hennes mor regi. så nu ska vi försöka åka dit på fredagar och ha lite badterapi. vi har varit där en gång med kläder på. calle satt med ansiktet mot mitt bröst nästan hela tiden och till en början skakade han i hela kroppen trots att vi bara satt på en bänk och tittade. idag träffar vi damen som har över 20 års erfarenhet av bad med barn, hon har träffat ett gäng rädda ungar så vi får se vart det bär.... sist kunde han ju iaf kasta ankan i vattnet och skratta åt det, alltid något. så jag hoppas vi får bukt med det, det får väl ta den tiden som krävs...för prinsens egen skull. vore ju trist och inte våga vara i vattnet, det som är så härligt och som han en gång älskade.

ebban och jag börjar på miniplask om några veckor... inte minst i förebyggande syfte :) hon älskar iaf sin badbalja :)

wish us luck...

4 kommentarer:

Anonym sa...

traggla på så att vi kan hänga vid badplatserna i sommar med 3 småglin;) kram K

VARDAGSPUSSEL sa...

:) absolut k...vi hoppas på mycket plask till sommaren, sitter o väntar på att de ska vakna, precis som om de känner på sig vad som komma skall :)
hoppas lunchen med l var mysig! kramkram

Vida sa...

Hoppas det ger sig, med så erfaren hjälp så kommer det nog att lossna..

Kramar från Liv

Frida sa...

Det gick ju super bra med badandet!
Han kommer bli en riktig liten badkille :) Och Ebba kommer nog tycka det är jätte kul att gå på miniplask. Hon ville ju också hoppa i vattnet :)