fredag 18 juli 2008

solen solen är gul

sången solen solen är gul har varit startskottet varje dag den senaste veckan. i söndags gick bilen full med packning och familjen glantz men framförallt förväntan ocn nyfikenhet mot årets teckenläger utanför leksand. röda stugor med vita knutar och björkar vitare än här hemma förgyllde resan dit, men det var när vi kom fram till målet som våra hjärtan skulle fyllas med glädje, skratt, långa samtal, tecken, gymnastik och en massa bus och lek. svenska downföreningen anordnar varje år teckenläger för familjer som har barn med det lilla extra. downisbarn, föräldrar, syskon, mormödrar och ledare fick en fantastisk vecka tillsammas i leksand och det är med tomhet och saknad man nu sitter hemma vid datorn igen för att försöka får ner allt på pränt. det är lika bra att erkänna, det är helt omöjligt att med skrift ens försöka förklara hur fem dagar kan betyda så mycket.

att få träffa alla dessa familjer som har samma erfarenheter och en gång fått samma besked väger tyngre än det tyngsta av alla blysorter. det var länge sen jag grät så mycket....jaja..jag vet, jag tillhör den kategorin som kan gråta när som helst men dessa dagar stod tårarna för så mycket glädje, ömhet och genuin ödmjukhet inför livet. alla dessa barn... de är verkligen en gåva som så många går misste om. trots stunder som är kantade av oro så är jag idag ännu mer övertygad om att livet kommer bli bra för calle. jag hade i och för sig inga tvivel innan heller, men att få träffa andra och få ta del av anekdoter som betyder något gör att framtiden blir än mer ljusare. så mycket liv, energi, glädje och nyfikenhet finns hos dessa barn, ej att förglömma alla fantastiska syskon som med stor stolthet och kärlek visar vägen för sina speciella men underbart älskade downiesyskon.

vi kommer helt klart återvända nästa sommar och nästa sommar igen. calle älskade varje minut trots att ögonlocken var tunga när kvällen kom. nu sover han gott i sin egna säng och drömmer kanske om alla kompisar han fått som förhoppningsvis kommer följas åt i livet framöver.

tack alla ni som var med. vi glömmer det aldrig!

5 kommentarer:

Vida sa...

Välkommen tillbaka till storstan!

Låter som en intensiv vecka, ser fram emot att höra mer om den när vi ses!

Stora kramen från Liv

Carin sa...

Så fint skrivet att jag blev tårögd här farmför datorn hemma! Hoppas ni har det bra alla tre i sommar!
Kram Carin

Josefine sa...

superfint skrivet!!! Våra barn det där "lilla extra" och kommer vara ännu mer älskade!

Lena sa...

Hejsan

Vad härligt att ert läger var bra.
Vi har varit på läger uppe i Leksand två gånger och det var härliga dagar.
Just nu har jag glädjen att träffa en kille på ca 10 år med DS (andra sommaren jag har glädjen att träffa honom) som badar där vi badar på landet och det är underbart att se han hoppa från bryggan och simma, han har simring men han är super duktig.
Han har lekt med Linnéa också och han har gett mig ännu mer framtidstro för Linnéa.

Många kramar från Lena och tjejerna

Grodansmamma sa...

Vi glömmer inte heller... Satt i bilen på väg hem till V-götland igår och mindes sommarens höjdpunkter. Just discokvällen med alla glada barn har etsat sig fast i minnet. Vanliga barn och vanliga föräldrar men ändå så ovanliga på något sätt. Stor kram från Anna