måndag 22 juni 2009

hur tänker de?

hur tänker de, människorna på kommunen som fördelar pengar gällande olika resurser? för en tid sedan fick vi veta att resurssamordnaren inte har beviljat särskilt mycket extra pengar till calles avdelning på förskolan. en liten liten slant som skulle innebära en måndaslön på 7500:- om de skulle anställa en heltidspersonal extra. tror inte det är så många som står i kö för det förslaget. pengarna ska räcka till teckenkurser för samtlig personal, materialkostnader, tid för matieraltillverkning, insatser för att underlätta hans hörselnedsättning samt extra personal den tid calle är på förskolan dvs ca 30 timmar i veckan....hmmm...hur tänker man då.
inte konstigt att människor med funktionshinder hamnar utanför samhället när inte äns kommunen vill bidra till en god och möjlig start för dessa individer. det skär, brister och skriker i hjärtat när man hamnar i stridselden för ens älskade son. självklart är inte sista ordet sagt, vi har inte äns påbörjat vårt slag i saken.

det är en väldans underbar tur att förskolan i sig är gudomliga mot calle och oss. de sätter in insatser, ser till att det finns personal, håller nere gruppen i antal barn och har lovat att calle ska få allt det extra stöd han behöver för optimal utveckling. oavsett om kommunen skjuter till extra pengar eller ej. vi kan bara tacka högre makter att de har den inställningen och engagemanget. men resurssamordnaren på kommunen har inte sett det sista av familjen glantz.

1 kommentar:

Grodansmamma sa...

Heja er! Ge er inte, vi lyckades få igenom betydligt mer pengar med lite "bråk".