torsdag 25 juni 2009

olikheter förgyller

idag när ebban och jag klev in i porten från vår dagliga promenad så mötte vi en dam i dörren, eller egentligen en man. en man som just idag föredrog att klä sig som kvinna. det är ju trots allt inte jätteofta jag befinner mig i denna situation, vilket också fick mig att tänka lite extra just idag. tänk vad olika vi är....alla vi 6 miljader som vandrar runt på klotet. det räcker att se till sitt eget hus så inser man vad många olika personligheter som passerar den där porten varje dag. tänk också så mycket fördomar det finns i oss alla. vad ger oss rätten egentligen? vad ger en del människor rätten att tycka något är konstigt, fel, sjukt osv? bara för att han eller hon inte är som jag, i mina ögon annorlunda. vad ger mig rätten att tala i negativa termer. vi känner ju inte varandra, vi vet absolut ingenting om den människa vi möter på gatan, i bilen, i porten, i media och ändå dömer vi.

jag försöker leva mitt liv relativt fördomsfritt, försöker se till människan bakom, försöker att tänka en gång till innan jag tycker om något. men säkert sipprar det igenom fördomar även hos mig ibland. det enda jag kan göra åt det är att försöka vara medveten om det och hantera det på bästa sätt. rädslan för det som är annorlunda och främmande finns hos de flesta, vi i vår familj kommer säkert blir varse det i framtiden. för i vår fina fina familj har vi en prins som är annorlunda. en del verkar tycka att det är något konstigt, fel, sjukt precis som en del tycker om damen i porten. men de som tycker det....de känner varken min prins eller damen.
olikheter förgyller i min värld.

2 kommentarer:

Helena sa...

Hej! Kikar in här för första gången, mycket trevlig läsning! Kram Helena

Catrine sa...

Även i vår lilla lilla familj så har vi en prins som är annorlunda. Han förgyller mina dagar mycket. Och jag frågar mig dagligen vad som egentligen är det perfekta i vår värld. I min värld är det min lilla prins som är perfekt och er lilla calle :).Livet skulle va bra tråkigt annars om alla var lika perfekta som dem :)
Kram från oss