onsdag 14 oktober 2009

ica

säkert ingen som missade ica´s nya reklamfilm igår, annars kolla här .. först gjorde det ont, men när jag tänkte efter och läste på om ica´s satsning så blir jag glad, stolt och tacksam för att samhället tar ett litet steg mot lika värde, ett sammanhang att ta del av och förhoppningsvis en ökad förståelse. sen frågade jag mig själv, varför gjorde den första känsla ont. varför? jag och många andra föräldrar till funktionshindrade, vi om några vet ju att våra barn kan, vill och ska få samma möjligheter och rättigheter. kanske var det en rädsla som gjorde sig påmind, en rädsla för alla glåpord som säkert föll framför tv:n igår. men jag väljer att se bortom det... tack ica för ett underbart gott intiativ.

gå in och läs mer om ica´s satsning ... vi kan mer

3 kommentarer:

Gullan sa...

Glåpord är så lätt att häva ur sej för den som inte vet eller är insatt i saker och ting. Hur många gånger hörde man inte det själv och kanske rentav sa det själv i skolan. "Är du CP, eller?" Det sas utan tanke på vad ordet egentligen betyder och vad det innebär. Många säger det utan att egentligen mena något illa med det. Men det gör ont att få höra det, även tankemässigt. Jag tycker också att ICA-reklamen är bra. Jag önskar att COOP kunde göra detsamma.
Kram från Gullan - En Coop Nära anställd.

Vida sa...

Jag såg den igår och tänkte direkt på er men fick en blandad känsla av vad modigt/hoppas de gör en bra sak av det... så därför blev jag glad när jag läste hur du tolkade det och vad ica vill göra. Grymt bra satsning.. ökad medvetenhet leder till minskad rädsla tror jag.

Kramen till er alla och tummen upp för ica även om jag också satte theét i halsen men då tänkte jag på att det handlade ju om mina rädslor hur det skulle tolkas.. en liten knäpp på nästan helt enkelt.Det behöver jag ibland...

vanja sa...

Tänkte också på er, hur ni såg på den. Här hemma älskar vi alla Ica-reklamerna och även denna. Först blev vi lite chockade men sen kände vi att de driver med våra fördomar OCH praktikanter!! :) Visst får man en massa fördomar såfort de säger ordet "praktikant"? Fast jag själv minns hur mycket på hugget jag faktiskt var när det var dax för de perioderna. Ville visa framfötterna liksom... Ha en underbar helg o pussa lite extra på Calle från mig :-* Hoppas jag får äran att även träffa lillsessan snart, hör av er om ni har vägarna förbi Götet! Kramis