tisdag 22 april 2008

calle - vår solstråle

vem är han, denna solstråle? en helt underbar gosse med en glittrande blick och fantastiskt leende. som en av sköterskorna sa när han föddes...ni ska inte vara ledsna, han är unik och har fått gåvan med en extra kärlekskromosom. inte trodde vi i den stunden att de skulle ha så rätt.

han föddes i augusti och våra förväntningar på klimpen i magen var stora. beskedet kom som en chock när det visade sig att calle har downs syndrom...där låg han i sina nya kläder så fantastiskt fin och något inom honom gjorde honom till något alldeles speciellt. det var många tårar till en början, tårar som vi idag inte kan förstå att vi hade. tänk vad okunskap och rädsla kan lura oss. det går inte en dag utan att jag önskar informationen om just downs syndrom kunde varit bättre. då slipper man gå igenom något som saknar relevans för verkligheten.

idag är vi evigt tacksamma att vi har fått just calle, inget i världen skulle få oss att vara ledsna längre. så mycket som han har gett så många människor redan är få förunnat. jag vet till exempel att han bara ett dygn gammal bidrog till förlåtande tårar mellan min vän och hennes mor. människor som egentligen inte känner oss har blivit berörda av calle. hans mening i vår familj och i världen är enorm.

3 kommentarer:

Perssons pack! sa...

Skoj, skoj nu kan ju vi i Fågelfors också följa er vardag.Ha det bra och kram från oss i Parkbacken

Vida sa...

Ja Calle är verkligen speciell och världens finaste Calle. Men man ska ju inte förglömma att han har två fantastiska föräldrar att brås på så han hade inte kunnat hamna i en kärleksfullare familj. Och tårar ska man fälla när man behöver det men som du skriver så kan en sorg bytas till glädje utan att man anar det i stunden. Spännande att följa vardagspusslet nu när vi inte ses dagligen så jag ser fram emot att läsa fler inlägg.

Kramar från Svedmyra

Anonym sa...

"hans mening i vår familj och i världen är enorm" Vilka jättefina ord. Tack för att du kommenterade hos oss så jag fick nys om vardagspussel (underbart namn förresten). Nu ska jag läsa vidare om gobiten Calle.
/Erika från Söt och snygg