onsdag 29 april 2009

äntligen är vi fyra

äntligen kom hon....tösen som hetat harry så länge och framförallt hos pappan har det funnits en övertygelse om att det faktiskt var en harry. vi får väl se om hon fortsätter att lura sin far så grundligt genom livets gång :).
i söndags morse fanns det inget hopp om någon leverans, en långpromenad, småländsk lunch och vila på det verkar som det gjorde susen. 20.30 åkte vi till förlossningen och 23.3o fanns hon hos oss. så här i efterhand är det lätt att låta kaxig, men nog var det mest lite värkar och sen var det över. barnmoskan eva hade mer rätt än hon visste. allt gick enligt regelboken utan några komplikationer och lagom snabbt också. en dags vila på bb och igår lunch kom vi hem igen till älta. skönt skönt skönt.
hon är en underbar liten prinsessa som mest äter, sover och plirar lite med ögonen ibland. hennes personliga tecken är ett e framför hjärtat och prinsen här hemma har redan koll på det. pekar på ebba, säger "etta" och gör hennes tecken. vilken moders hjärta värmer inte det :).

det är ju också en sådan oerhörd skillnad med alla känslor, upplevelser, tårar och skratt mot när calle kom till oss. det var ju som ni alla vet en berg och dalbana första veckorna med så mycket blandade känslor. bara omställningen med att bli förälder för första gången som är stort för oss alla så kom ju calle med lite extra buller och bång. en erfarenhet som verkligen har gjort oss starkare och mer visa på livet som vi heller aldrig vill vara utan. ebba har nu gett oss en annan erfarenhet som de flesta andra upplevt men som blev första gången för oss. ett rosa skimmer från första stund där saker och ting än så länge fallit på plats helt utan att vi ens behövt reflektera.
jag tackar ödet iaf. för två helt underbara barn. perfekta båda två.

8 kommentarer:

Jennie sa...

Åhh så söt hon är! =)

Jimmy Danielsson sa...

Guud va sööt... Grattis än en gång, bedårande söt, (är väl dragen från sin mamma iofs=) Ha det riktigt bra! kram från Jimmy och Jennie

Kecka sa...

Jisses va söt :) Grattis till er igen! *stor kram*

Chissra sa...

Grattis... barn är det ljuvligaste som finns.
Får min tredje lilla i augusti.
Ett stort grattis till ert andra underverk.

Vi i Müllheim sa...

Det låter som en "Saga" där ni är kungen och drottningen med er söta prins och prinsessa!
Kan det bli bättre?! "Och sen levde de lyckliga i alla sina dar..." Stort grattis igen!
Kram Ingela

Vida sa...

Såååå söt!Förstår att känslorna är helt annorlunda, ska bli spännande att träffa lilla Ebba i verkligheten..

Varm kram från Göteborg där solen skiner.

/Liv

Freja sa...

söt som socker!

Masarinmamman sa...

Grattis till lilla Ebba! Jag blev så rörd av ditt fina inlägg. Rosa skimmer är något som alla människor behöver. Men kanske behövde ni den erfarenhet som prinsen gett er för att kunna fullt ut förstå det. Vi som också är fyra i familjen känner så stor tacksamhet och kärlek till våra barn och att de är precis just de barnen som de är! Deras olikheter gör att vi uppskattar och värdesätter allt så oändligt mycket mer. Snusa nu och njut!