tisdag 26 augusti 2008

små saker betyder mycket

idag var vi på vårt nya bvc...dit vi ska flytta inom kort. på det nya bvc träffade vi eivor...vilken fantastisk eivor. tidigare har jag rört ämnet bemötande och hur viktigt det är. ibland känns det svårt och obekvämt för en del människor i och ibland det mest naturliga som finns. precis så var det idag. inget konstigt, ingen medömkan bara glädjen över att få träffa ett nytt barn. precis som vilket barn som helst.
det värmer i en mammas och pappas hjärta, mer än ord kan säga. nästa gång vi träffas ska jag med ett varmt hjärta tala om den betydelse och genuina känsla hon förmedlar. tänk vad små saker kan betyda mycket.

6 kommentarer:

Vida sa...

Gör det! Hon kommer bara att bli glad och bli ännu bättre på att bemöta människor tror jag..

Stora kramen

Liv

Imsavimsa sa...

Härligt att möta såna personer! Hon kommer säkert att kunna sprida vidare sin kunskap och sin ödmjukhet till sina kollegor.

Grodansmamma sa...

Visst samlar man på dessa personer. Minns när jag var på specialisttandvården första gången med Elsa, då 3 månader. Vilka underbara människor! Levde på de mötet flera dagar efteråt.
Du har förresten en utmaning hos mig! Kram

Anonym sa...

det stämmer så väl att som man möter andra så blir man bemött, du möter änglar för att du är en av dem helt enkelt! kram din vän K

Vida sa...

från en ängel till en annan.. skyddsängel finns att hämta hos mig.

Änglakramar

Sara sa...

Vad underbart det låter. Spara på känslan du får av Eivor! Vet så väl vad du menar, mycket för att jag saknar det på vårt BVC.
Förstår ditt resonemang tidigare idag (i tråden 'föds det färre DS-barn nu?) och tycker att du är klok. Jag respekterar ert val och era känslor. Varför jag skriver detta är utifall att du skulle kika in hos mig på min blogg och läsa mitt senaste inlägg. Bara så att du inte behöver ta illa vid dig.
Sara