tisdag 6 maj 2008

läsa läsa bok bok bok

antingen är det jag som börjar bli gammal eller är det så att jag tagit ett steg in i kultureliten på riktigt. idag gjorde jag om min kära vän maria entré i bokcirklarnas top of the line. tillsammans med fyra andra läsgóa damer träffades vi över ett glas rött med tilltugg för att diskutera boken som tagit vår uppmärksamhet de senaste veckorna. en tragisk, mörk, obehaglig men ack så fascinerande bok. ni är säkert många som redan läst den, men för er som inte gjort det har ni något att vänta. flyga drake som även gått upp på film den senaste tiden är numera en del av mitt långtidsminne och jag blir alltid lika uppmärksam på hur något så otäckt kan göra mig fortsatt intresserad av att vända blad. antingen är den min mörka sida som talar eller helt enkelt mitt intresse i ordets makt kombinerat med människans öde, på gott och ont.

att läsa tillhör livets sköna stunder enligt mig vilket är något jag vill och kommer dela med mig av till calle och hans framtida bröder och systrar. gåvan att få ta del av en historia där man får lägga in sina egna bilder och min alldeles egna tolkning är guld värt, oavsett om det handlar om gröna kaniner eller talibanernas regim i afghanistan. jag hörde för en tid sedan en historia om en pojke som hade downs syndrom. denna pojke älskade att skriva och skrev således av andra böcker ord för ord. i hans värld blev han på så sätt en världsberömd författare, för det var ju faktiskt han som skrivit böckerna. som sagt...ordets makt kan ge oss så mycket och återigen, det är min egen tolkning som betyder något för just mig. så mitt råd till alla er som läser dagens vardagspussel...låt inte böckerna skräpa i hyllan...läs läs läs!!!

1 kommentar:

Vida sa...

En del av kultureliten.. jo man tackar :) Det är väldigt kul att ni vill delta i vår bokcirkel och jag håller med dig. Det är fantastiskt att läsa böcker OCH att kunna ta del av din blogg mellan gångerna vi ses. Kram Kram