onsdag 11 juni 2008

mina drömmars dröm

igår kväll hittade ni mig diskuterande med övriga tjejer i bokcirkeln om denna gångs läsning, den som blinkar är rädd för döden. en bok som jag fortfarande inte vet om jag tycker om. knud romer skriver en tunn liten biografi om ensamhet, mobbing, förtryck och uppväxten som tysk i ett tyskhatande danmark tiden efter andra världskriget. till och med pärmen till boken är grå. en bok som berör helt klart, men mest på det negativa planet tror jag minsann.

i alla fall när vi satt där så kom vi som alltid in på framtiden. vad vill man egentligen med sin framtid. en sak som jag vet att jag vill är att få ta del av en stor familj tillsammans med min man. det är min allra största dröm i livet. en stor högljud familj där kaos står för vardagen, alltid något som händer, många till middagsbordet och en mittpunkt för vår familj och alla våra vänner. men min näst största dröm i livet är att få utbilda mig till fotograf. ja, lite oväntat kanske. jag är absolut ingen hejjare på foto, kan inte speciellt mycket om det. trots det så har det varit min dröm säkert de senaste sju åtta åren. varför gör jag inte det då? ja, feghet antar jag. det kostar pengar, jag har ju redan ett fast jobb, tänk om man inte får jobb sen, går det med familj samtidigt som man pluggar i två år?? tveksamheterna är många många många. MEN...tänk om jag verkligen hittar det jag brinner för, tänk om jag faktiskt är jätteduktig på just det, tänk om jag kommer må så himla himla bra i min nya yrkesroll. vad kommer det i så fall ge mig och min familj. en massa lycka hoppas jag! så kära kära vänner, hjälp mig att övertala mig själv att det är rätt beslut att ta för idagsläget är jag långt ifrån att våga ta steget.

7 kommentarer:

vanja sa...

Kära "lillasyster"! SJÄLVKLART ska man satsa på sina drömmar!! Du ångrar bara saker du INTE gjort i ditt liv.... ;-) Om du vill kan du kontakta en av mina bästa vänner, Åsa, som varit egen som fotograf i flera år nu. Hon bor i Sthlm men är från småland. Kan säkert ge dig några värdefulla tips!
/kram v

Carrroline sa...

hej gumman!
hoppas ni har det fint i götet! i augusti ngn gång kommer vi på besök och då mååååste vi ses igen! tack för dina tips om din kompis, det kommer jag säkerligen att göra! nu har jag iaf anmält mig till en grunkurs i höst så får vi se vart det leder mig :)

kram på er!!

Anonym sa...

Hej igen!
Åhh, vad roligt!! Då MÅSTE ni höra av er så vi ses. Och Heja Dig, bra gjort!! Då har du något kul att se fram emot. Du kan gå in på Åsa´s hemsida om du vill ha inspiration och kontakt. Du hittar henne på "Åsa Hafmar". Nu kanske jag skulle ta tag i mina författardrömmar då... :-)

Stora kramar till er!

Vida sa...

Du vågar! Tro på att isen håller som du tyckte jag skulle göra! Vi finns där och påminner dig om att du kan när du tvekar. Drömmar är till för att uppfyllas.. TROR på dig! Du kan så långt mycket mer än du tror!!

KRAM!!!!

Grodansmamma sa...

Klart du ska prova! Ta med kameran till lägret i sommar så kan du plåta små godingar hela veckan. Har också bokmöte en gång i månaden och det är ett underbart andningshål. Ofta dominerar diskussioner om livet blandat med lite tjejsnack och skvaller framför diskussioner om boken vi läst men vad gör det? Kram

malve sa...

Jag hittade hit via Vida.

Vill bara berätta att jag länge har brottats med samma tankar som du. Jag är ingenjör och är nu sjukskriven för utmattningsdepression. Har länge känt att jag hellre vill jobba med människor = ytterligare en utbildning på minst 3 år. Dessutom man och 3 små barn och hus. Så mycket ansvar!!!

Men nu har jag bestämt mej för att våga hoppa!

Jag hoppas att du också vågar!

Anonym sa...

Håller bara med! Våga hoppa! Är snart färdig lärare (3,5 år studier) efter 10 års fast tjänst på ett lager... och det har funkat super med både hus, man och barn - för att jag blev en helt annan människa av att följa min dröm :-)
Lycka till!