söndag 31 augusti 2008

kärleken till min man

för ett tag sen fick jag ett uppdrag här i bloggarnas värd att fundera på vilken kärlekssång jag skulle välja om jag endast fick välja en enda...tänk...en enda kärlekssång av hela det hav som finns att välja mellan. den gågna veckan har jag funderat och funderat och ständigt har en sång återkommit...en sång som hela tiden påminner mig om min kärlek till min man. den står helt klart för all den kärlek som jag hyser för honom i varje liten enskild stund. inte för inte så fanns den med under vår bröllopsceremoni och fortfarande blir hjärtat fullt av kärlek, värme och lycka när jag lyssnar på den. tror inte det finns någon annan låt som får mig att känna mig så intensivt full av känslor. så jag väljer den egentligen utan några problem.... lyssna och njut

somebody med depeche mode

I want somebody to share
Share the rest of my life
Share my innermost thoughts
Know my intimate details
Someone wholl stand by my side
And give me support
And in return
Shell get my support
She will listen to me
When I want to speak
About the world we live in
And life in general
Though my views may be wrong
They may even be perverted
Shell hear me out
And wont easily be converted
To my way of thinking
In fact shell often disagree
But at the end of it all
She will understand me


I want somebody who cares
For me passionately
With every thought and
With every breath
Someone wholl help me see things
In a different light
All the things I detest
I will almost like
I dont want to be tied
To anyones strings
Im carefully trying to steer clear of
Those things
But when Im asleep
I want somebody
Who will put their arms around me
And kiss me tenderly
Though things like this
Make me sick
In a case like this
Ill get away with it

fredag 29 augusti 2008

på tal om änglar...

på tal om änglar.... min kära vän skickade en skyddsängel att vaka över mig.
det känns bra och veta att någon vakar över en både i kära stunder och tyngre perioder av ens liv. som sagt...änglar är ett måste.
jag vill passa på att skicka min ängel till följande tjejer
keckan... min kära vän som jag är alltför dålig på att ringa
jensan... ett skratt som smittar...alltid
elsa... en beundransvärt stark tjej med ett strålande leende
freja... som flyttat hem och sköter sig exemplariskt bra :)
ta hand om er tjejer och flickor... glöm inte att ni har en vakande ängel över er

tisdag 26 augusti 2008

små saker betyder mycket

idag var vi på vårt nya bvc...dit vi ska flytta inom kort. på det nya bvc träffade vi eivor...vilken fantastisk eivor. tidigare har jag rört ämnet bemötande och hur viktigt det är. ibland känns det svårt och obekvämt för en del människor i och ibland det mest naturliga som finns. precis så var det idag. inget konstigt, ingen medömkan bara glädjen över att få träffa ett nytt barn. precis som vilket barn som helst.
det värmer i en mammas och pappas hjärta, mer än ord kan säga. nästa gång vi träffas ska jag med ett varmt hjärta tala om den betydelse och genuina känsla hon förmedlar. tänk vad små saker kan betyda mycket.

söndag 24 augusti 2008

utan sammanhang

idag gick sista kalaset av stapeln. tre stycken hann det bli. självklart ska första året firas stort och i eftermiddag fanns många av våra vänner på plats för att fira calle. killen som numera redan gått in på sitt andra år. tidigare i veckan var det mer kalas för kidsen i mammagruppen, populärt med tårta...kan tänka mig att det stimulerar smaklökarna mer i njutbar riktning än fullkornsgröt. men nu är det nog paus vad gäller tårtor och kakor ett tag framöver och nästa kalas blir nog minsann mitt egna då 30 år ska firas...eller kanske var det 20. nej, i ärlighetens namn så trivs jag ganska bra med mina år...får bara hoppas den trenden håller i sig, att man på något sätt alltid kommer trivas med sin ålder. vore trist och spendera livet i en längtan tillbaka hela tiden.

en vän frågade i dag om vi hade några planer den närmsta tiden och jag svarade glatt att nej, den närmsta tiden blir lugn och ta vardagar och helger som de kommer, det ska bli skönt. men lika snabbt blev jag påmind om att en gigantisk flytt är i antågande. ja just det...vi ska flytta till hus. det har inte riktigt sjunkit in ännu...men kul ska det bli, hoppas jag. den som inte vågar spela kan heller inget vinna...inte sant.
inte en enda kartong är packad ännu, ganska typiskt oss. men på något underligt vis så fixar sig alltid allt till det bästa ialla fall. vi ser fram emot en flytt med hjälp av alla vänner som kan avvara en dag med och för oss...lockar med en avslutande grillning i vår alldeles egna trädgård.

har egentligen inget viktigt alls att skriva ikväll, men en söndagskväll ska ju vara precis som detta inlägg. en kväll där tankarna får komma och gå som de vill utan egentligen något som helst sammanhang. hoppas ni alla får en lika skön kväll som jag.

fredag 22 augusti 2008

änglar finns, du är en...

...de orden fick jag igår av en kär vän. det värmer mer än ord kan säga. igår kväll hade jag fyra änglar kring middagsbordet. änglar som alltid finns där oavsett vad. vad vore livet utan änglar i form av vänner. absolut inget alls. tack mina änglar. ville bara säga det, ni vet vilka ni är.

onsdag 20 augusti 2008

tisdag 19 augusti 2008

vilken resa

vilken resa det senaste året har varit, en underbart fantastisk resa. det senaste året har vi fått lyckan att beundra och glädjas av vår calle och i går var det hans tur att få fira sitt första år. som alltid startades dagen med ett varmt leende och ganska omedveten om att han hade en stor dag framför sig. det var dock i söndags som släkt och familj fick fira calle med tårta och paket. massa fina paket till en herre som bestämt börjar bli lite bortskämd med uppmärksamhet, men som mottot råder i vår familj...ingen kan bli bortskämd med kärlek, det är helt enkelt en omöjlighet.

vi tackar många gånger om för det fina kalaset och här hemma i stockholm kommer veckan kantas av fler kalas, vilken lycka :)























fredag 15 augusti 2008

småland

nu drar vi till småland över helgen för att fira 80 år och 1 år. vår calle kan stoltsera med sitt första år på måndag, men vi tjuvstarta firandet redan i helgen

torsdag 14 augusti 2008

tack sverige

tack sverige för att jag få bo här. tack för all den kunskap och hjälp du har gett mig sen calle kom. säkert innan också, men absolut mer påtagligt sedan augusti 2007. så många rättigheter och möjligheter man har tack vare att en slant på lönen dras varje månad. sen kan vi tycka vad vi vill om procentsatsen. alla människor vi får träffa som hjälper oss förstå och ännu bättre förmedlar en lärdom som vi aldrig haft tidigare.

hur gör man när man får ett barn med ett funktionshinder. en utvecklingsstörning som man inte kan något alls om. tidigare hade vi nog också samma nidbild av männsikor med down syndrom som vi vet måååånga fortfarande har...alla åker minibuss, gillar att kramas och spelar tamburin. men tack vare en allt större kunskap som vi vill hjälpa till att sprida har våra fördomar med glädje krossats och för all framtid lagts i dårarnas sophög.

idag var jag och calle på habiliteringen. hos calles logoped som hjälper oss med övningar och lekar för att stimulera språkutvecklingen. en underbar människa som har engagemanget på rätt ställe. varje gång vi går därifrån känner man sig peppad och delaktig i calles speciella utveckling. till en början kunde det ibland kännas som en besiktning när man gick dit, som om de bara skulle kolla vad calle kunde/inte kunde göra. idag har känslan bytts ut till ett "tack sverige". en oerhörd tacksamhet för att just de människor vi har träffat alltid finns där för calle, vår alldeles egna unika calle.

onsdag 13 augusti 2008

nominerad



för en tid sedan blev jag nominerad för att vara en läsvärd blogg. jo, det är sant...lilla jag. inte i något hejdlöst medialt forum, men ialla fall. min kära vida...tusen tack. det betyder att andra människor läser mina ord och förhoppningsvis finner dem betydelsefulla. att få ta del av det och få känna känslan ger så mycket tillbaka.

när jag först tog tag i tangetbordet ville jag tala om för hela världen om min kärlek till calle och utan att jag själv hängt med så finns det människor runt om i landet som lärt känna just min calle via mina ord och bilder. det känns förstås fantastiskt. ibland dyker det ner andra saker bland texterna, men det är ju just precis som det ska vara...ett evigt vardagspussel.

självklart vill även jag nominera flera bloggar vars dagliga inlägg bidrar till skratt, gråt, ödmjukhet inför livet och så mycket mycket mer. så gå alla in och läs:

freja - en bestämd, bedårande söt flicka vars mamma skriver om sin kärlek till dottern som föddes med hjärtfel. åtta månader har de spenderat på sjukhus, en kamp mellan hopp och förtvivlan. mamma josefine besitter en styrka bortom alla gränser och är öppen och ärlig med sina ord.

heja abbe - denna pappa kan skriva. med en fantastisk känsla för varje ord verkar det som hans fingrar fullkomligt sprutar ut tankar om sina två söner. en rolig, känslosam, naken och vacker blogg att besöka. den lämnar ingen oberörd.

jimmydanielsson - en go släkting till mig som börjat blogga den senaste tiden. jag skrattar varje gång jag läser... kan förmedla humor på ett beundransvärt sätt och borde tänka på en karriär inom komikens värld.

the adventure of life - jag måste nominera tillbaka faktiskt. hennes blogg betyder mycket för mig. även fast hon påstår att jag inspirerade henne till bloggandet så har hon kommit hästlängder före mig med att lägga en tyngd i varje ord hon skriver. en kreativitet utan dess like och så många tänkvärda ord. har man en låg dag är det verkligen en blogg som får dig att må bra. en måbra-blogg helt enkelt. ej att förglömma bloggpiraten som jag nämt tidigare. fullkomligt älskar den ankan.

grodansmamma - kortfattat men med känsla skriver grodans mamma om sin dotter med down syndrom och hennes prins till storebror. ibland bara fastnar man och det gjorde jag med grodan och hennes familj.

jag nöjer mig med nomineringar så långt. det finns fler som jag läser varje dag, men jag gick på känslan innan jag öppnar upp varje blogg...förväntan. då är det bra.

glömde

jag glömde ju att utmana min senaste utmaning så...
jag utmanar följande

imsavimsa :)
grodansmamma
princevincemeetstheworld
skidprinsessan
tjejernatvå

självklart alla andra som känner sig manade :)

förnyelse

kände för lite förnyelse...kanske ändrar tillbaka snart, men som man brukar säga...ombyte förnöjer. prickigt är alltid fint, inte sant?

måndag 11 augusti 2008

utmanad igen

min kära vän vida har utmanat mig och denna utmaning var inte som alla andra. har aldrig tidigare utmanats på detta sätt så here we go....by the way...har ni inte varit inne på min goda väns blogg så är det hög grad dags för det. jag mår bra varje gång och älskar framförallt bloggpiraten som dyker upp titt som tätt...ni hittar henne här.

vilken bok läste du senast?
så dumt av mia törnblom var det bestämt. lika snabbt som jag fått den i min hand, lika snabbt hade jag gått från pärm till pärm. en stark biografi om hennes resa från tung heroinist till den hon är idag. med tanke på att jag i forna dagar arbetade med tunga heronister så finner jag boken omvälvande, beundransvärd med en oerhörd kraft i denna kvinna.

vilken bok ska du börja på härnäst?
har precis påbörjat skumtimmen av johan theorin efter flera uppmaningar från olika håll. än så länge har den inte fångat mig, men å andra sidan.... alldeles för tidigt att uttala sig. när denna bok är intagen väntar en hel bokvärld med alternativ, ser fram emot bokcirkelns höstpremiär där fler alster väntar.

är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?
oj, klurig fråga. men när jag drar en snabb blick över bokhylla inser jag att det är med stor marginal de manliga författarna som fått ge mig en del av varje historia. varför det är så....absolut ingen som helst aning.

när du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du "nu har jag en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra hälften" kvar o.s.v.?
nix...ofta är jag så inne i en bok att jag aldrig hinner reflektera över det. däremot finns det alltid en viss sorgeperiod varje gång man har avslutat en bra och betydelsefull bok.

hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex. omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar etc?
tyvärr är jag dålig på att välja böcker på egen hand. jag blir som blockerad i butiken och kan aldrig bestämma mig. allt för många gånger har jag fått erfara att baksidetexten inte alls stämmer överens med känslan i boken. jag behöver ofta bli tipsad av min omgivning eller få den direkt i handen.

när blir en bok för lång?
oftast när det står studentlitteratur på pärmen... skämt å sido, en bok som binder mig kan aldrig vara för lång.

läser du lika gärna på engelska som på svenska?
engelska är ok, men det blir alldeles för sällan för att jag ska känna mig riktigt bekväm. jag tappar ofta de där väldetaljerade orden som gör att boken får färg.

vilken bok kände du senast att du ville övertala ALLA dina vänner att läsa?
bland de bästa böcker jag läst är helt klart vindens skugga av carlos ruiz zafón. den önskar jag att alla kunde läsa. den finns liksom med i själ och hjärta för all framtid. det är ganska ovanligt.

kan du lämna en bok som du tycker är tråkig?
ja det kan jag...men det händer sällan. vågar inte riktigt chansa på att den inte vänder till något bra. men visst finns det kassa böcker som inte alls tilltalar mig som person, de lägger jag åt sidan.

vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla?
hmmm...med tanke på min yrkesbana så är det mycket psykologiböcker, samtal och motivation. annars finns allt från john grisham till strindberg och många många fler.

fredag 8 augusti 2008

tager du...

min älskade storebror har gift sig. en fest som gav guldkant på tillvaron i dagarna fem. för många år sen träffades de, min jonas och hans sara. eftersom de hade så mycket kärlek att ge varandra så kom familjens första, bästa och underbaraste anton redan efter 10 månader. en liten kille som idag har hunnit att bli åtta år och mer och mer lik sin far. fyra år senare kom det fantastiska yrvädret filippa som tar varje chans till att tumma på reglerna men med en stooor glimt i varje öga. föräldrarna till dessa två charmtroll sa den 26 juli ja till att fortsätta älska varandra i nöd och lust. på sveriges vackra gotland, 20 meter från havet fick våra familjer ta del av deras genuina lycka inför varandra och deras dag.

dagens brudgum kunde inte ta ögonen från sin brud och berättade för oss alla hur vacker hans alldeles egna brud var, vackrare än den vackraste. och det stämde ju...en strålande vacker brud skred till altaret med sin far för att fortsätta sin väg tillsammans med min kära bror.

bröllop är något alldeles magiskt, framför allt när det är de som står en närmast hjärtat som bjuder in till fest för att fira sin kärlek. mitt egna bröllop skiljer sig på många vis från min brors bröllop, men ändå inte. det som genomsyrar båda våra dagar är äkta, glad och sprallig kärlek till den person som vi valt att dela vårt liv och vår framtid med, men framförallt speglar det våra personligheter på ett magiskt vis och det är precis så ett bröllop ska vara tycker jag. när känslan att det är precis så som man önskar och vill går igenom till alla som är närvarande, då är det äkta.


























nu äntligen

nu äntligen sitter jag ner för att med ord beskriva sommaren. en sommar med bara glädje, skratt, bus, känslor och sol...faktiskt. solen har varit helt ok under våra lediga dagar, vilket har mottagits tacksamt. downilägret i leksand har redan recenserats och det hör till de dagar som lagt sig tillrätta i långtidsminnet för all framtid. dagarna efter lägret hade vi gott besök av goda vänner och njöt av sol, hällar, god mat, vin och mygga i stockholms skärgård. det fantastiska yrvädret majsan bidrar vid varje tillfälle vi ses till calles egen utveckling. att få leka och spendera tid tillsammans med henne gör honom ännu mer trygg i sig själv och viljan till att upptäcka nya saker ökar. höger hand knuten över vänster bröst är tecknet för vår fina maja.









besök på skansen bockades av det också, calle sov dock när vi kom till djuren men nöjde sig mer än väl när han fick chans och klappa den fyrbenta själ som fanns på plats för alla nyfikna.







dagarna som följde har varit kantade av fler goda vänner, min käre brors bröllop (som kräver ett alldeles eget inlägg), dagar på öland, grillningar, ikeabesök, strosande längs havsvyer, vindrickande, drömmar om vårt hus och mycket mycket mer. på måndag börjar vardagen igen då mannen i mitt liv börjar ta kollektivtrafiken in till city varje morgon för att sedan komma hem till en fullständigt fantastisk son som sprudlar av lycka. så vi tackar för de fina lediga sommardagar som varit och hoppas på lite fler av den varan för att sedan möta den bästa hösten någonsin, nämligen då drömmen på vårt hus börjar ta fart. fler bilder från sommarens sköna stunder följer: