onsdag 15 oktober 2008

get it down dag 15 - en sten som föll

idag var det en sten som föll. enda sen calle kom så har jag både läst och hört talas om skräckhistorier vad gäller barnens rättigheter när de börjar förskolan. rättigheter i form av resursperson, språkträning, social träning etc. för de flesta familjer så går det ju jättebra men på något konstigt sätt så är det ju de mindre bra berättelserna som man minns och kommer ihåg.

idag var vi iaf på calles förskola, svanen, där han ska springa omkring och stoja från våren 2009 och både jag och marcus gick därifrån med en lättnad och en trygghet förmedlad från dessa människor. jag kommer inte vara ett dugg orolig den dagen calle ska börja där. i dryga två timmar gav de oss tid för att fråga, visa runt och berätta om sin verksamhet, sina tankar kring calle och att han egentligen inte skiljer sig från någon annan. i den meningen att han har rätt till sin individuella plan som alla andra. denna plan skiljer sig mellan alla barn och calles kommer kanske se lite annorlunda ut vad gäller vissa bitar. men viktigt var att allt var för hans bästa. vi visade nog ganska tydligt vad våra farhågor var och de bemötte det väl och gav intrycket mot det motsatta, det positiva. en genuin känsla var närvarande över att de verkligen såg fram emot att lära känna calle och utvecklas tillsammans med honom.

de arbetade även mycket med den språkliga utvecklingen och använde redan idag tecken med alla barnen, mer eller mindre. med andra ord, det blir inte något nytt och läskigt för någon i gruppen, det finns redan där spontant. det känns underbart skönt att starten har gått så smidig, so far so good. fler möten kommer äga rum under hösten och sen ska marcus och calle spendera någon dag i veckan på dagis under vintermånaderna för att sakteliga komma in i verksamheten. det tyckte nog både pappa och calle var en bra idé :). ibland blir man så glad bara och idag var en sådan dag.

3 kommentarer:

Vida sa...

Blir alldeles tårögd när jag läste det här. Vilken härlig förskola och vilken lättnad det måste varit för er.

Kram från Liv

Grodansmamma sa...

Åhh vad skönt för er!!!!

Veronica sa...

Kände att jag vill ge dig denna länk:
http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article3547246.ab

/Veronica Hanson fd Cederqvist, från skogen. *monchichi*