tisdag 7 oktober 2008

get it down dag 7 - inspiration

som många av er vet så går jag denna termin en fotoskola på kulturama här i stockholm. tisdagar och torsdagarkvällar är det bara tid för mig och min kreativitet, alldeles skönt och underbart. efter att vi fick calle så har det vid flera tillfällen slagit mig att man aldrig ser fotografier på människor med down syndrom eller andra funktionshinder heller för den delen. på min kurs pratade min ledare just om en fotograf som verkat i usa för många år sedan som hade tagit bilder på just människor med ds och även personer som var blinda. efter detta hade det varit en massiv kritik och jag undrar lite varför. verkligheten ser ju ut på ett visst sätt, varför inte skildra den då.

men nu finns det en kvinna i tyskland som arbetar som fotograf. conny wenk. hon tar helt fantastiska bilder som jag njuter av varje gång jag går in på hennes blogg. hon arbetar som fotograf proffesionellt och hemma i sin familj har hon en liten tjej i ca 5 års ålder med det lilla extra. i somras tror jag det var så kom hon ut med en bok om just människor med ds med helt fantastiska bilder, bilder av total lycka. tänk om man själv skulle kunna göra något liknande någon gång i framtiden. förmedla samma budskap med så vackra bilder. det vore en dröm.

4 kommentarer:

Vida sa...

Jag tycker som du.. klart man ska skildra verkligheten! Verkligen vackra bilder på bloggen du tipsade om..

Ulla sa...

Jag kan bara hålla med. Bilderna är så fina. Hoppas att du så småningom kan förverkliga din dröm och också få visa upp vackra bilder med bra budskap. Klart att människor med olika funktionshinder ska kunna fotas. Förstår inte varför människor är kritiska till det.

Chissra sa...

Jag vill bara säga att din blogg är jättebra. Jag tycker också att det är bra att du skriver om downs syndrom för det behövs.
Tack för en bra blogg.

Anonym sa...

jag ser fram emot en fotobok från din kreativa ådra...en sådan bok behövs! vi behöver öka och sprida förståelsen att människor är unika, underbara och speciella, kram till en underbar C/ K