lördag 4 oktober 2008

get it down dag 4 - varmt välkomnande

igår var calle och jag på vår nya öppna förskola. ett utomordentligt forum för att lära känna andra föräldrar och deras barn, inte minst när man är helt ny på orten och inte hejjar på en kotte än så länge. min förhoppning är att vi ska tillbringa många år i framtiden här i älta och vara tjenis med både en och annan .


det är intressant hur olika människor beter sig när calle och jag kommer någonstans. en del är avvaktande och min alldeles egna tolkning på det är att man helt enkelt är rädd för att säga fel saker eller kanske rädd för min reaktion. en del människor kommer fram direkt och pratar med mig som med vem som helst, vilket såklart är den mest önskvärda. eller är det bara jag som överanalyserar i egenskap av mamma och kärleken till min son. öppna förskolan ett stenkast från vårt hus är iaf en ultimat plats med lunch vissa dagar, korvgrillning andra och därimellan sång och bus. både jag och calle blev iaf väldigt varmt mottagna och efter lite slowstart var alla framme och busade med calle och med en massa nyfikna och intressanta frågor till mig.
pedagogerna var redan kunniga i teckenstöd och var eld och lågor över att få en solstråle som calle till gruppen där de själva kunde utveckla sina egna förmågor. en mycket lyckad dag med andra ord.

2 kommentarer:

Masarinmamman sa...

Härligt mottagande! Tror att det lättar med tiden, och är man själv öppen vågar även andra vara det.

peter pc carlsson sa...

Det är bara andra gången jag är inne på din blogg men var gång läser jag lite mer. Du har en blogg som känns viktig och meningsfull.

de personer jag mött med ds har jag alla älskat på ett eller annt vis. De har något varmt inom sig.

Denna kampanj 31 21 hade jag inte sett tidigare.

Håller som bäst på att sprida insamlingar av olika slag i något jag kallar Bloggkraft.

Jag har en utmaning till dig och några andra utvalda.
Jag har upptäckt att det finns en större kraft inom bloggvärlden än jag tidigare trott. Jag har sammanställt lite Bloggkraft och utmanar nu dig att kopiera hela texten och lägga den på din hemsida.

http://enbart.blogg.se/2008/october/081005-enbart-bloggkraft.html