fredag 3 oktober 2008

karlavagnen

igårkväll pratade stina wollter i sitt radioprogram om down syndrom. många engagerade människor ringde in för att berätta sina erfarenheter av att själv ha diagnosen eller att leva tillsammans med någon med ds. en liten flicka som heter iris på 11 år som har ds talade självsäkert och självklart om hennes vardag med skola, kompisar, bussfärd och drömmen om att skriva en egen bok. min man var själv ett inslag i etern och talade varmt om vår calle och de erfarenheter och perspektiv på livet vi har fått tack vare honom, bristen på kunskap när han föddes vilket ledde till känslor som var obefogade om man ser tillbaka på det idag. man blir varm och lycklig när man hör sådana här program och jag hoppas av hela mitt hjärta att vi alla hjälper till till en attitydförändring i samhället. två saker sa min man som väger tungt: "vi har inte förlorat något vi har fått något" .... "min önskan är att calle ska få växa upp i ett samhälle präglat utan fördomar". hoppas hoppas hoppas.

ni kan lyssna på programmet här...marcus pratar i del 2 av 3, men självklart är hela programmet värdefullt för allas öron.

9 kommentarer:

Ulla sa...

Jag lyssnade på programmet och hörde din man prata så fint om Calle. Som DS-förälder känner iaf jag igen mig i mycket och visst är det så att det är bristen på kunskap och för mycket fördomar som gör att man känner som man gör i början. Men nu vet man att det berikar livet istället. Och ger en en massa bra erfarenheter som man aldrig skulle ha fått annars.

Grodansmamma sa...

Missade det igår men ska definitivt lyssna på det. Kul att Markus var med. Program som detta behövs så mycket. Kram

Vi i Müllheim sa...

Det var jättefint talat av Marcus!! Emma och jag lyssnade på webradion.
Kram på er alla tre!
Ingela

Vida sa...

Wow! Det måste jag lyssna på.

Tror som du att det handlar om okunskap och att många inte har någon erfarenhet av att ha träffat eller lärt känna någon som har DS. Men jag hoppas på en förändring i den frågan..

Kramar från Liv

Lilla L sa...

Ska genast lyssna på programmet! Tack för fina ord på vår blogg! Kanske ses vi snart på Tittut? Har förstått att det finns öppna träffar där alla grupper är välkomna. Vi har inte hunnit gå dit ännu men snart så.

Kram Helena

(Lilla L:s mamma)

Lena sa...

Vilket bra program det var och inte minst din man som pratade så varmt, härligt och kärleksfullt om Calle.
Jag somnade med ett leende på läpparna efter detta program.

Carrroline sa...

tack för alla fina kommentarer, det värmer och tack till alla som uppmärksammar den lilla extra kromosomen på sina egna bloggar, fantastiskt värmande i hjärtat ska ni veta!!
kram till er alla

Gullan sa...

Åh, så bra Marcus pratade i etern. Jag fuskade lite med att "spola" fram till del 2, just för att höra Marcus, men jag ska vid ett senare tillfälle - när jag har tid och det blir rätt snart - lyssna på hela programmet.
Kram från Gullan

Breeze sa...

Har hört programmet i efterskott. Det var både tårar skratt och massor av igenkänning. Vår kille är 7 månader...